Sommen uitrekenen met PhotoMath

Het bedrijf Microblink heeft een app uitgebracht waarmee in een handomdraai lastige sommen uitgerekend kunnen worden. PhotoMath laat de gebruiker een som fotograferen waarna de app de som uitrekent en laat zien hoe de berekening in zijn werk gaat.

PhotoMath is een erg slimme app om sommen uit te rekenen en is gratis te downloaden voor iOS en Windows Phone. Een versie voor Android is ook in de maak en zal begin 2015 verschijnen.

Een som uitrekenen is voor een computer niet heel moeilijk. Zelfs complexe sommen uitrekenen gebeurt in een rap tempo. Waar de uitdaging in zit is sommen uitrekenen die je niet intypt maar ‘scant’. PhotoMath gaat er echter moeiteloos mee om en na het maken van een foto van een som krijg je direct een uitkomst te zien op je scherm. Ook is het mogelijk om de stappen te bekijken van de berekening zodat je er zelf ook nog wat van leert.

PhotoMathPhotoMath gebruikt ‘optische karakter herkenning’ om tekens te herkennen en die om te zetten naar een digitale variant waarmee berekeningen gemaakt kunnen worden. Voor nu ondersteunt PhotoMath breuken, wortels, decimale getallen, lineaire vergelijkingen en diverse functies zoals logaritmen. In de toekomst zullen echter ook nog andere wiskundige berekeningen toegevoegd worden.

PhotoMath is gratis te downloaden op iOS en Windows Phone.

Bron: PhotoMath


Tags: , , , ,