Sony maakt bekend welke telefoons Android 5.1 krijgen

Sony heeft bekendgemaakt welke Xperia-telefoons allemaal de Android 5.1-update zullen ontvangen en het is een behoorlijk lijst. Zelfs de Xperia Z (de eerste versie) zal de update ontvangen!

Android-LollipopNog niet heel lang geleden heeft Sony verschillende telefoons geüpdatet naar Android 5.0 en vanaf juli gaan er nogmaals flink wat telefoons geüpdatet worden, maar dit maal naar Android 5.1. Hier is de lijst met alle toestellen die de update naar Android 5.1 zullen ontvangen:

Sony Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3v en de Xperia Z3 Tablet
Sony Xperia Z2 en de Xperia Z2 Tablet
Sony Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra en de Xperia Z Ultra GPE
Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR en de Xperia Tablet Z
Sony Xperia M2 en de M2 Aqua
– Sony Xperia T2 Ultra
– Sony Xperia C3

Het is een flinke lijst en Sony laat hiermee zien dat ze zich aan hun woord houden. Eerder gaf het bedrijf namelijk aan meer te richten op klantenbehoud en door bestaande telefoons qua updates goed bij te houden lopen klanten mogelijk minder snel weg naar de concurrentie. Wat Sony nu doet is ook redelijk uniek te noemen. Sommige fabrikanten houden hun telefoons qua updates ook wel prima bij, maar Sony gaat daarin nét een stapje verder door flink wat meer telefoons op te nemen in de lijst.

Vanaf juli moeten de updates beschikbaar zijn vanuit Sony maar daarna moet het nog door onder andere de providers goedgekeurd worden. Wanneer we hier in Nederland de updates mogen verwachten is dus nog niet bekend maar dat zal (als alles een beetje opschiet) ergens in augustus of september zijn.

Bron: Sony


Tags: , , , ,