Sony Xperia Z2 eind april naar Nederland

De Sony Xperia Z2 zal eind april officieel uitgebracht worden in Nederland. Daarmee ligt Sony redelijk op het schema dat ze in eerste instantie voor ogen hadden. Wel zijn er flink wat vertragingen vanwege tekorten.

Sony Xperia Z2 vanaf eind april in Nederland

Sony Xperia Z2April was sinds de aankondiging van de Xperia Z2 de maand waarin de officiële release zou plaatsvinden. Eind april komt het toestel dus naar Nederland toe, maar wel met beperkte beschikbaarheid. Sony geeft in een verklaring aan dat ze er alles aan doen om de voorraden in april te maximaliseren maar dat ze verwachten niet aan de hoge vraag te kunnen voldoen. De tekorten beperken zich overigens niet alleen tot Nederland maar hebben invloed om de beschikbaarheid over de hele wereld. Zo is de release in bijvoorbeeld Hong Kong opgeschoven naar juni en in Canada komt de Xperia Z2 pas in mei uit.

Sony Xperia Z2 is nu al te bestellen! Bekijk hier de aanbiedingen.

De beperkte beschikbaarheid in het begin zou te maken hebben met leveringstekorten van bepaalde onderdelen. Ook zijn er de afgelopen dagen berichten verschenen van gebruikers uit Singapore die melden dat de telefoon erg heet wordt bij het (lang) opnemen van 4K-video. Ook zou de behuizing hier en daar niet helemaal lekker afgesloten zijn waardoor er de angst bestaat dat het toestel niet helemaal waterbestendig zou zijn. Wat betreft het video probleem adviseert Sony om korte video’s op te nemen.

Bron: Tweakers & Pocketnow


Tags: , , , , ,