Bijna 2 miljoen Nederlandse Snapchat-gebruikers

Dat Snapchat populair is kan niemand ontkennen. Telecompaper heeft onderzocht hoe populair de app is en kwam tot de conclusie dat Snapchat in Nederland bijna 2 miljoen gebruikers heeft.

Snapchat-logoIn een jaar tijd is het aantal Snapchat-gebruikers in Nederland bijna verdubbeld van 1 miljoen naar 1,9 miljoen. Vooral onder jongeren is de app zeer populair. 71 procent van de smartphonegebruikers van 12 tot 19 jaar heeft Snapchat op de telefoon staan en bij de 20 tot 29 jarigen ligt dat percentage op 28 procent. In de groep van 50 tot 64 jarigen staat Snapchat op slechts 2 procent van de telefoons.

Ook Instagram lijkt het nog altijd goed te doen. In de groep van 12 tot 19 jarigen heeft 74 procent de app op de telefoon staan. Vorig jaar was dat percentage nog 42 procent. Maar ook in andere leeftijdsgroepen is de app populair. Zo staat de app op 27 procent van de telefoons van 30 tot 39 jarigen.

De best beoordeelde app is WhatsApp. 98 procent van de gebruikers vind de kwaliteit goed of zeer goed. Ook Facebook Messenger doet het steeds beter met 86 procent van de gebruikers die de app als goed of zeer goed beoordelen. Vorig jaar was dat nog 81 procent. Minder tevreden zijn gebruikers over de belfunctie van beide apps, al ligt dat in lijn met de ontevredenheid over bellen met bel-apps in het algemeen.

 


Tags: , , , ,