KPN gaat Fairphone 2 verkopen

KPN verkocht als enige provider in Nederland de eerste Fairphone en ook diens opvolger zal KPN in het assortiment opnemen. Volgens KPN is de reden dat de Fairphone 4G ondersteunt maar ook omdat de telefoon modulair is.

Fairphone-2De Fairphone 2 is ’s werelds eerste modulaire smartphone. Als een onderdeel stuk gaat kun je het vervangen waardoor je niet meteen je hele telefoon hoeft te vervangen. KPN gaat de telefoon in Nederland verkopen, maar goedkoop is hij niet. Los kost de telefoon namelijk zo’n 525 euro bij Fairphone zelf, wat toch een behoorlijk prijs is voor een redelijke onbekende telefoon. Die prijs is echter prima te rechtvaardigen dankzij het modulaire aspect. “Bedenk dat een derde van alle toestellen voortijdig stukgaat. Veel smartphonegebruikers blijven bijvoorbeeld rondlopen met een gebarsten scherm, omdat reparatie al snel een paar honderd euro kost. Het scherm van de Fairphone kost veel minder.”, aldus Peter Westgeest van KPN. Ook richt Fairphone zich bij de productie op het gebruik van duurzame materialen. Zo worden mineralen er bijvoorbeeld geen conflictmineralen gebruikt.

Conflictmineralen zijn mineralen die voornamelijk in Congo gewonnen worden in mijnen die onder de controle van rebellen staan. Werkomstandigheden in die mijnen zijn mensonterend en vaak werken er ook vrouwen en kinderen. De laatste jaren wordt er hard gestreden om in Congo goede werkomstandigheden te creëren in de mijnen, om kinderarbeid te voorkomen en om te zorgen dat de mijnen niet onder de controle van rebellen staan.

Verwacht wordt dat de Fairphone 2 in het najaar aangeboden wordt buiten het eigen kanaal van Fairphone. Een exacte datum is echter nog niet bekend.

Bron: KPN


Tags: , , ,