Sony Xperia Z5 Premium met 4K-scherm te zien in video

Er is een video online verschenen waarin iemand van de Franse tak van Sony Mobile de Sony Xperia Z5 Premium laat zien. De Xperia Z5 Premium heeft onder andere een 4K-scherm en een 23-megapixelcamera.

Sony gaat drie telefoons aankondigen deze week: de Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en de Xperia Z5 Premium. Over de eerste twee hebben we het al vaker gehad maar die derde Xperia Z5 is redelijk nieuw. Opmerkelijk is dat de video een interview bevat met de marketingdirecteur van de franse tak van Sony Mobile. Waarschijnlijk had de video pas later deze week online geplaatst moeten worden.

Sony komt met drie Xperia Z5’s

De Sony Xperia Z5 Premium heeft een 5,5 inch-scherm met een resolutie van maar liefst 2160×3840 pixels. Dat komt neer op zo’n 800 pixels per inch! Dat is echt een krankzinnige dichtheid en menig expert zal zeggen dat het geen zin heeft om zoveel pixels in een scherm te stoppen, maar het is zonder meer een knappe prestatie.

De normale Xperia Z5 heeft een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels en de Xperia Z5 Compact heeft een 4,6 inch-scherm met een resolutie van 720×1280 pixels.

Alle drie de modellen hebben een 23-megapixelcamera aan boord, ze zijn allemaal stof- en waterdicht en alle drie hebben ze een vingerafdrukscanner. Die scanner zit overigens op een redelijk ongebruikelijke plek: de zijkant. De vingerafdrukscanner zit verstopt in de aan/uit-knop, maar hoe dat precies gaat werken weten we niet. Het is namelijk best een klein knopje!

 


Tags: , , , , ,