Gerucht: iPhone 6 heeft Sony-camera aan boord

Er zijn twee nieuwe geruchten verschenen over de iPhone 6. Een bespreekt de camera van het toestel en claimt dat er gebruikgemaakt wordt van een Sony-sensor. Het andere gerucht gaat over de accu.

iPhone 6 krijgt 13-megapixel Sony Exmor-sensor

iPhone 5S cameraDe iPhone heeft sinds de 4S al een 8-megapixelcamera aan boord. Tegenwoordig zijn camera’s met 13 of meer megapixels niet heel raar meer, al helemaal niet als het om een high-end smartphone gaat. Apple zou de 8-megapixels ook achter zich gaan laten en zou voor de iPhone 6 voor een 13-megapixelcamera gaan.

De sensor die Apple mogelijk gaat gebruiken is de 13-megapixel Sony Exmor-sensor. Het zou dan de RS IMX220 zijn, wat niet de nieuwste sensor is van Sony. In de nieuwste Xperia-modellen zit een Exmor-sensor met 20-megapixels. Maar of het nou de nieuwste sensor is of niet, de kleuren zullen beter zijn, minder ruis bij weinig licht, hoge resolutie HDR-video’s, 4K-video opname, HDR-panorama’s en nog veel meer is mogelijk!

Accu van iPhone 6 slechts 1810mAh

Dan de accu, want ook daar is wat over uitgelekt. Momenteel zit er in de iPhone 5S een 1560mAh-accu. De iPhone 6 zal volgens het gerucht echter voorzien worden van een 1810mAh-accu. Die grotere accu is mogelijk nodig vanwege het grotere scherm van de iPhone 6. Wel is het nog maar de vraag of 1810mAh voldoende gaat zijn. Een groter scherm heeft meer stroom nodig, maar de processor zal ook krachtiger zijn, er zullen meer sensoren aanwezig zijn, extra functies en opties, een betere camera met extra functies en ga zo maar door. De Xperia Z1 Compact heeft bijvoorbeeld een 2300mAh-accu, ondanks het 4,3 inch-scherm (1280×720 pixels). Nu is de iPhone over het algemeen wel zuinig qua stroomverbruik, maar 1810mAh is wel heel karig.

Bron: Pocketnow


Tags: , , , , , , , ,