Google verhoogt maximale grootte Android-apps

Voorheen mochten Android-apps maximaal 50MB groot zijn, maar dat maximum is sinds deze week verhoogd naar 100MB. Op deze manier wil Google ontwikkelaars de ruimte geven uitgebreidere apps en games te maken.

Google Play50MB voor een app lijkt veel, maar veel apps zijn al best groot ondanks dat je dat niet zou zeggen. Zo heeft de installatie van Facebook op Android een grootte van bijna 40MB, Messenger is zo’n 20MB groot, WhatsApp is iets groter dan 20MB en Snapchat is zo’n 30MB groot. En dat zijn dan nog de ‘normale’ apps zonder al teveel poespas. Temple Run 2 en Candy Crush Saga, beide populaire games, zijn bijvoorbeeld al bijna 50MB groot. Apps en games die meer data nodig hadden moeten vaak na de installatie nog extra bestanden downloaden, maar die extra bestanden mogen samen tot 2GB groot zijn.

Google heeft de maximale grootte van Android-apps nu verdubbeld van 50MB naar 100MB. Een specifieke reden voor deze keuze is niet gegeven. Wel geeft Google aan dat de extra ruimte niet betekent dat je die ook moet benutten. Dat je een app groter kunt maken wil niet zeggen dat je een app groter moet maken. Google geeft aan dat niet iedereen snel internet heeft, dat er in veel delen van de wereld nog datalimieten gehanteerd worden, dat grotere apps soms minder goed werken op minder snelle telefoons en dat niet alle gebruikers langer willen wachten op de installatie van een app.

 


Tags: , , ,