Gmail-app voor Android meer dan een miljard keer gedownload!

De Gmail-app van Google is op Android inmiddels meer dan een miljard keer gedownload. Dat is een flinke mijlpaal want geen enkele andere app is zo vaak gedownload is als de Gmail-app.

Gmail-app voor Android meer dan een miljard keer gedownload

In juni passeerde de Gmail-app voor Android de 500 miljoen downloads en nu is de miljardste download gepasseerd. Daarmee is de Gmail-app de eerste Android-app die in zijn eentje een miljard downloads op zijn naam heeft staan. Om het aantal downloads te bapelen is gekeken naar het aantal unieke accounts dat de app binnengehaald heeft. Op die manier wordt een account die de app meermaals heeft gedownload niet opgeteld bij de andere downloads.

Gmail miljard downloadsDat er zoveel downloads zijn is overigens makkelijk te verklaren: om Android optimaal te benutten heb je een Google-account nodig en veel mensen maken daarom ook gebruiken van Gmail. De Gmail-app staat daarnaast standaard op Android-telefoons en daarmee geeft het aantal downloads een grove indicatie van het aantal Android-telefoons dat actief gebruikt wordt. In 2012 waren er 425 miljoen actieve Android-gebruikers en aangezien we inmiddels twee jaar verder zijn is het aannemelijk dat dat aantal nu stukken hoger ligt.

Bron: Android Police


Tags: , , , ,