BlackBerry Messenger in het weekend naar iOS en Android

BBM, ook wel bekend als BlackBerry Messenger of Ping, komt in het weekend naar iOS en Android toe. BlackBerry heeft dit bekendgemaakt. De app zal gratis te downloaden en te gebruiken zijn.

BlackBerry brengt BBM uit op iOS en Android

BBM stond al in de iOS- en Android-startblokken maar nu heet BlackBerry bekendgemaakt dat de berichtendienst in het weekend uitgebracht wordt op die systemen. Het belangrijkste zijn natuurlijk de mogelijkheden van BBM:

BBM for allBBM Chat – Vergelijkbaar met WhatsApp. Je ziet wanneer een berichtje ontvangen én gelezen is en je ziet wanneer iemand bezig is met typen van een antwoord. Uiteraard kun je ook foto’s en andere bestanden versturen.
Groepen – Je kunt tot 30 personen uitnodigen voor een groep en ook met deze mensen bestanden delen.
Status updates – Met BBM is het mogelijk om statusupdates te plaatsen in je profiel. Op deze manier kun je iedereen op de hoogte houden van wat je aan het doen bent, of wilt gaan doen.
Een unieke ‘PIN’-code – BBM werkt met unieke pincodes. Om iemand toe te voegen aan BBM moet je de PIN delen in plaats van je telefoonnummer. Op deze manier kan ook niet iedereen jouw profiel in zien en ben je eigen baas over je contactlijst van BBM.

BBM zal op 21 september gratis uitgebracht worden op toestellen die draaien op Android 4.0 of hoger. Voor iPhones die draaien op iOS 6 of 7 wordt BBM gratis uitgebracht op 22 september.


Tags: , , , , , ,