Apps betalen via je telefoonrekening met KPN en Hi

KPN en Hi hebben het mogelijk gemaakt om aankopen te doen op Android via je telefoonrekening. Het gaat hierbij om apps, games en e-books die je kunt betalen via je telefoonrekening als je gebruikmaakt van KPN en Hi.

Producten kopen in Google Play kan nu als je abonnee bent bij KPN of Hi!

Google Play aankopenAankopen doen in Google Play was voor veel mensen nog een brug te ver. De enige manier om een aankoop te doen was via je creditcard, iets dat niet gemeengoed is in Nederland. KPN en Hi hebben nu bekendgemaakt dat het mogelijk is om aankopen te doen via je telefoonrekening. Voor veel mensen dus een uitkomst omdat je nu eenvoudig een betaalde app of game kunt kopen.

Wanneer je een aankoop wilt doen in Google Play zal dat verrekend worden op je eerstvolgende factuur en krijg je een aankoopbevestiging in je e-mail. Er zijn wel wat beperkingen. Zo kun je maximaal 10 euro per aankoop uitgeven met een maximaal bedrag van 100 euro per maand. Daarnaast moet je bij elke aankoop een wachtwoord invoeren. Op deze manier kunnen er niet zomaar aankopen gedaan worden door bijvoorbeeld kinderen die een abonnement hebben via de rekening van de ouders en je kunt niet ‘per ongeluk’ teveel uitgeven per maand.

KPN de eerste Nederlandse provider die betalen via je telefoonrekening aanbiedt op Android

Door de nieuwe betaalmogelijkheid voor KPN- en Hi-abonnees is KPN de eerste provider die deze betaalmogelijkheid in Nederland aanbiedt aan Android-gebruikers. Telfort-abonnees kunnen nog geen gebruikmaken van deze mogelijkheid om te betalen maar KPN sluit niet uit dat het in de toekomst alsnog moet kunnen.

T-Mobile en Vodafone hebben aangegeven in onderhandeling te zijn met Google over het kunnen aanbieden van betalen via de telefoonrekening. Wanneer de optie uitgerold kan worden is niet bekend. Wel biedt Vodafone de optie voor het betalen via de telefoonrekening al aan op onder andere Windows Phone en BlackBerry. Ook bij T-Mobile is het mogelijk te betalen via je telefoonrekening op onder andere Windows Phone.

Bron: KPN


Tags: , , , , , ,