iOS 9 komt vanavond om 19:00 uur uit

Vanavond om 19:00 uur geeft Apple de publieke versie van iOS 9 vrij. De nieuwste versie van iOS kan op een heel scala aan apparaten van Apple geïnstalleerd worden, zoals diverse iPhones en iPads.

iPhone-6S-iOS-9iOS 9 is ten opzichte van iOS 8 een relatief kleine update. Veel zaken blijven onveranderd en er zijn vooral onder de motorkap veranderingen doorgevoerd. Zo zullen diverse apparaten een langere batterijduur hebben dankzij iOS 9. Hiervoor wordt de Low Power-modus gebruikt, waarbij de prestaties van de iPhone en iPad beperkt worden. Ook nemen apps minder ruimte in beslag en worden alleen apps gedownload die van toepassing zijn op een specifieke versie van de iPhone of iPad.

Gebruikers van de iPad Air 2 of iPad Mini 4 kunnen in iOS 9 aan de slag met een betere versie van multitasking. Dankzij Slide Over en Split View kun je bijvoorbeeld twee apps in één keer tonen op je scherm.

Ook nieuw is de nieuwe iCloud Drive-app, waarmee je eenvoudig bestanden kunt beheren die je op iCloud opgeslagen. Ook de e-mail-app is geüpdatet en het is nu voor het eerst mogelijk om bijlagen toe te voegen aan een mailtje. Hiermee is Apple wel redelijk laat aangezien deze functie al heel lang te vinden is in praktisch elk ander mobiel besturingssysteem.

Op welke apparaten kun je iOS 9 installeren?

iPhone-iOS-9iOS 9 is zoals gezegd te installeren op een heel scala aan apparaten van Apple. Hieronder vind je een overzicht van alle ondersteunde apparaten:

iPhone: iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 6 en de iPhone 6 Plus
iPad: iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad Mini, iPad Mini 2 en de iPad Mini 3
iPod: iPhone Touch 5e en 6e generatie

Vanavond om 19:00 wordt de update vrijgegeven door Apple en het zal vooral in het begin voor behoorlijk wat drukte zorgen op de servers van Apple. Hierdoor kan het zijn dat het downloaden van iOS 9 niet heel erg snel gaat. Je hebt dus de keuze om er als de kippen bij te zijn en wat langer te wachten tot de download klaar is, maar je kunt ook wat langer wachten op de update en daarna wat sneller downloaden.


Tags: , , , ,