Sommige gebruikers klagen over trage iOS 9

Gebruikers van oudere Apple-apparaten lijken last te hebben van een tragere iOS 9 dan gebruikers op de nieuwere apparaten. Sommige gebruikers zeggen ook dat hun telefoon regelmatig vastloopt.

iPhone-6S-iOS-9Een nieuwe versie van iOS zorgt steevast voor klachten van gebruikers die oudere toestellen gebruiken. Nu zijn het vooral de gebruikers van de iPhone 4S en iPhone 5 die klagen dat iOS 9 een stuk trager is dan iOS 8. Opvallend is dat niet iedereen last lijkt te hebben van een trager besturingssysteem. Dat kan overigens ook liggen aan hoe mensen iets ervaren. Wat voor de een als snel aanvoelt kan de andere weer als traag ervaren.

Veel problemen waarschijnlijk verholpen in iOS 9

Een aantal gebruikers die gebruikmaken van het beta-programma maken daarnaast melding dat het eerst een stuk erger was, maar sinds de publieke release zijn de problemen met de snelheid van het besturingssysteem zo goed als opgelost. Hier en daar zouden nog wat haperingen te vinden zijn en deze beta-testers verwachten dat de problemen met iOS 9.1 volledig opgelost zullen zijn. Een gebruikers van de iOS 9.1 beta meldt dat ook en zegt dat in die versie de problemen opgelost zijn.

Ook lijken er wat problemen te ontstaan met de interface wanneer je je iPhone regelmatig draait en het kan gebeuren dat iOS 9 soms uit het niets opnieuw opstart. Of die zaken in iOS 9.1 ook opgelost worden durven we niet te zeggen.

 


Tags: , , , , , , ,