Sony-presentatrice verwart Xperia Z5 Premium met Z5 Compact

Sony kondigde vorige week tijdens de IFA 2015 zijn drie nieuwe Xperia’s aan. De kleine Sony Xperia Z5 Compact, de standaard Xperia Z5 en de luxe variant, de Xperia Z5 Premium. De drie lijken nogal op elkaar, maar dat zelfs iemand van Sony het verschil niet ziet is nogal pijnlijk.

De titel van de Sony-video is “Nieuw op IFA 2015: Eerste 4K Smartphone! De Xperia Z5 Premium” Je zou dus verwachten de Xperia Z5 Premium te zien in de video maar niets in minder waar. De enthousiaste presentatrice heeft namelijk een Sony Xperia Z5 Compact op het tafel naast haar staan. Later houdt ze de overduidelijk kleinere en dikkere telefoon zelfs in de hand om een aantal features uit te leggen.

Hoe je het ook went of keert, Sony is hier behoorlijk de mist in gegaan. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de presentatrice de verkeerde telefoon heeft gekregen, of dat niemand tijdens de opname het door had is nog maar de vraag. Kwalijker is dat het filmpje waarschijnlijk ook nog goedgekeurd is na het monteren én het is geüpload. Het is dus door minimaal een handvol mensen bekeken en niemand heeft opgemerkt dat de verkeerde telefoon te zien is. Het kan ook zijn dat de fout wél opgemerkt is maar dat de video toch gewoon online geplaatst is.

Zoek de verschillen

Xperia-Z5-Premium-vs-Compact

Ondanks dat de twee modellen qua design vrij veel op elkaar lijken zijn er toch ook voldoende verschillen. Het duidelijkste verschil is de grootte. Wat je hierboven ziet is ongeveer het verschil in grootte. Daarnaast is de Z5 Premium is een stuk dunner en de achterkant is spiegelend terwijl de achterkant van de Z5 Compact mat is. Nog een verschil (al is deze wat subtieler) vind je bij de camera aan de achterkant. Bij de Z5 Premium zit de flits onder de camera en bij de Z5 Compact zit de flits er naast. Ook bij de frontcamera vind je een verschil: bij de Z5 Premium zit deze vlak naast het Sony-logo, bij de Z5 Compact zit hij meer tegen de zijkant aan.

Waarschijnlijk heeft de presentatrice weinig verstand van smartphones en waarschijnlijk zullen de meeste mensen niet weten welke telefoon ze vast hebben en geloven ze alles wat je tegen ze zegt. Je kunt zelfs iPhone-gebruikers Android 5 laten zien, zeggen dat het de nieuwste iOS is en ze eten het als zoete koek. Maar over een 5,5 inch-scherm praten en een telefoon met een 4,6 inch-scherm vast hebben? Dan moet er toch wel een belletje gaan rinkelen. Dat is namelijk een verschil van 2,4 centimeter, wat toch best behoorlijk is.


Tags: , , , , ,