Sony Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium aangekondigd

Sony heeft op de IFA-beurs in Berlijn zijn drie nieuwe topmodellen gepresenteerd. Het beste model is de Sony Xperia Z5 Premium, wat de eerste smartphone is met een 4K-scherm. Daarna komt de standaard Xperia Z5 gevolgd door de kleine Xperia Z5 Compact.

Prijzen van de drie Xperia’s met abonnement

Sony-Xperia-Z5-modellen

De drie modellen uit de Sony Xperia Z5-reeks delen veel van de specificaties, waaronder de processor, camera’s, de opslag en enkele speciale functies zoals de vingerafdrukscanner. De grote verschillen zijn te vinden bij de schermen van de modellen.

Het standaard-model van de drie telefoons uit de Xperia Z5-reeks is de Sony Xperia Z5. Deze heeft een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels. De Sony Xperia Z5 Compact heeft een 4,6 inch-scherm met een resolutie van 720×1280 pixels. Bij die twee toestellen dus geen verrassingen. De echte verrassing komt bij de Xperia Z5 Premium. Die heeft namelijk een 5,5 inch-scherm met een resolutie van maar liefst 2160×3840 pixels, 4K dus! Het scherm van de Xperia Z5 Premium heeft hierdoor een pixeldichtheid van meer dan 800 pixels per inch. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S6 heeft een pixeldichtheid van zo’n 580 pixels per inch.

Sony-Xperia-Z5-achterkantDe drie Xperia’s hebben een Snapdragon 810-chipset aan boord. Hier zit een 1,5GHz quad-core processor en een 2GHz quad-core processor in. De Xperia Z5 Compact heeft 2GB werkgeheugen en de twee andere modellen hebben 3GB werkgeheugen. Er is 32GB opslag aanwezig maar het is mogelijk dat uit te breiden met een MicroSD-kaartje.

Achterop zit bij alle drie een 23-megapixelcamera die beschikt over fasedetectie autofocus. Dat is een geavanceerde manier van focussen. Voorop zit een 5,1-megapixelcamera. Ook beschikken alle drie modellen over een vingerafdrukscanner aan de zijkant op de aan/uit-knop. Ook zijn de drie modellen water- en stofdicht.

Sony-Xperia-Z5-kleuren

Ze draaien op Android 5.1 in combinatie met de Xperia UI van Sony. De prijs van de Sony Xperia Z5 Compact is 599 euro, de Xperia Z5 kost 699 euro en de Xperia Z5 Premium kost 799 euro. De drie modellen zijn beschikbaar in diverse kleuren.

Prijzen van de drie Xperia’s met abonnement


Tags: , , , , ,

Reacties zijn gesloten.