Deutsche Telekom zou Nederlandse tak T-Mobile willen verkopen

Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, zou de Nederlandse tak van T-Mobile overwegen te verkopen, dat meldt Bloomberg op basis van goed ingelichte bronnen. De verkoop zou bedoeld zijn om schulden af te kunnen lossen.

Deutsche-Telekom

De verkoop van de Nederlandse tak zou zo’n 5 miljard euro op moeten leveren en dat geld zou nodig zijn om schulden af te lossen en om te investeren in de Amerikaanse tak van T-Mobile. In de Verenigde Staten heeft T-Mobile een redelijk beperkt netwerk en dat moet uitgebreid worden. Daarvoor zou nogal wat geld nodig zijn en daar zou de verkoop van de Nederlandse tak van T-Mobile voor een deel aan bij dragen.

Momenteel zou de verkoop zich nog in een vroeg stadium bevinden en er zou nu gekeken worden naar de diverse mogelijkheden. Deutsche Telekom en T-Mobile hebben zelf overigens nog niet gereageerd op de geruchten.

Gevolgen voor Tele2?

Momenteel maakt Tele2 gebruik van het 2G- en 3G-netwerk van T-Mobile. Het belverkeer en mobiel internet gaat via dat netwerk. Sinds dit jaar hebben ze ook hun eigen 4G-netwerk maar dat is nog niet overal uitgerold en bellen via 4G is nog niet mogelijk. Bellen via 4G moet later overigens wel mogelijk worden maar tot die tijd moet Tele2 gebruikmaken van het T-Mobile-netwerk. Mocht T-Mobile verkocht worden dan kan dat mogelijk gevolgen hebben voor Tele2. De kans is namelijk vrij groot dat T-Mobile overgenomen wordt door een andere partij wanneer de verkoop doorgezet wordt. Het is echter niet bekend in hoeverre eerder gemaakte afspraken met zo’n verkoop overgenomen worden.

Liberty Global mogelijk geïnteresseerd in T-Mobile

Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, heeft al langer ambities om een mobiel netwerk te beginnen in Nederland. Een nieuw netwerk opzetten is echter een zeer dure aangelegenheid en door de verdeling van frequenties is het ook nog eens lastig om tussen de bestaande providers te komen. Eerder werd al bekend dat Liberty Global met Vodafone in gesprek zou zijn over een overname. Die gesprekken zouden toen echter op niets uitgelopen zijn.

De kans is dus aanwezig dat Liberty Global nu naar T-Mobile kijkt om over te nemen. Deutsche Telekom wil er mogelijk van af, Liberty Global wil juist een mobiel netwerk hebben in Nederland dus het zou een logische uitkomst zijn.


Tags: , , , ,