Motorola maakt bekend welke telefoons Android 6.0 krijgen

Motorola heeft bekendgemaakt welke van zijn smartphones de update naar Android 6.0 krijgen. Opvallend is dat de Motorola Moto E (2015) ontbreekt op de lijst, ondanks dat deze smartphone nog niet zo oud is.

Motorola-Smartphone

Foto: Motorola

Eerder gaf HTC al aan welke van zijn smartphones Android 6.0 gaan krijgen en nu heeft ook Motorola een lijst met smartphones vrijgegeven. Motorola geeft aan dat ze hard werken aan het uitbrengen van de Android 6.0-update maar dat ze pas uitgebracht worden als ze écht klaar zijn. Er wordt vooralsnog dan ook niet gezegd wanneer de telefoons de update kunnen verwachten. Het lijstje van de Motorola-smartphones die de update ontvangen ziet er als volgt uit in Nederland:

Moto X Style
Moto X Play
Moto G (2015)
Moto G 4G (2015)
Moto X (2014)
Moto G (2014)
Nexus 6

Motorola Moto E (2015) krijgt geen update

Een opvallende afwezige is de Motorola Moto E (2015), een smartphone die pas enkele maanden oud is. Tijdens de release van de Moto E (2015) gaf Motorola nog aan dat ze ervoor zullen zorgen dat deze telefoon up-to-date blijft. “Veel smartphones in deze categorie krijgen niet altijd updates, maar wij zullen jou niet vergeten, en we zullen ervoor zorgen dat je Moto E up-to-date blijft nadat je hem gekocht hebt“, aldus Motorola in februari in een promotie-video. In de kleine lettertjes op ander promotie-materiaal staat echter dat de Moto E ten minste één update zal ontvangen naar de nieuwste versie van Android. Oorspronkelijk had de Moto E Android 5.0 maar inmiddels is er een update naar Android 5.1, waarmee Motorola zijn belofte is nagekomen. Gebruikers van de Motorola Moto E (2015) zijn in ieder geval allesbehalve blij met deze zet.

Motorola zelf heeft niet gezegd waarom de Moto E (2015) de nieuwste versie van Android niet zal krijgen.

De overige smartphones die ontbreken op het lijstje zijn de budget-toestellen uit 2014 of de oudere toppers uit 2013.


Tags: , , , ,