Ontwikkelaar gebruikt iPhone 6S om pruimen te wegen

Een van de nieuwe functies van de iPhone 6S is 3D Touch. Hierdoor kan de iPhone drie verschillende drukniveaus onderscheiden. Een ontwikkelaar besloot te kijken wat er mogelijk was met 3D Touch en toverde de iPhone om tot weegschaal.

Plum-O-Meter

De app die ontwikkelaar FlexMonkey ontwikkeld heeft is een proof of concept met een grappig en niet zo serieus achtergrondverhaal. Plum-O-Meter is de naam van de app en is bedoeld om één specifiek probleem op te lossen, namelijk het wegen van pruimen.

De altijd prachtige mevrouw FlexMonkey en ik houden er van om onze zondag in bed te spenderen terwijl we Mimosas drinken, luisteren naar The Archers en een paar heerlijke pruimen eten. Omdat ik een zeer gul persoon ben wil ik er altijd voor zorgen dat zij de grootste pruim heeft. Dit is echter niet makkelijk, al helemaal niet na een aantal ontbijt-cocktails“, aldus ontwikkelaar FlexMonkey op zijn blog. We hebben het verhaal wat ingekort maar het probleem is duidelijk: FlexMonkey heeft twee pruimen en wil de grootste pruim aan zijn prachtige vrouw geven.

Om het probleem op te lossen heeft hij Plum-O-Meter ontwikkeld en die app maakt gebruik van 3D Touch van de iPhone 6S om te bepalen welke pruim het zwaarst is. Er wordt geen gewicht getoond maar een percentage en op die manier kun je zien welke pruim het meeste weegt. Het getoonde percentage is het percentage van de maximale druk die gemeten kan worden door het scherm. De ontwikkelaar wil de komende week kijken hoeveel kilo 3D Touch op de iPhone 6S maximaal aan kan (wat dus 100% aangeeft op het scherm). Hiervoor heeft hij kalibratie-gewichten aangeschaft en daar gaat hij de komende tijd meer experimenteren.

 


Tags: , , , , ,