iPhone 6S kan met Force Touch drie drukniveaus herkennen

Er is al veel geschreven over de Force Touch-technologie die in de nieuwe iPhone 6S zou zitten, maar de precieze details waren vooralsnog niet bekend. Volgens het laatste gerucht kan de iPhone 6S dankzij Force Touch drie drukniveaus herkennen.

Force-Touch

Volgens 9to5Mac, die vaker correcte informatie naar buiten brengt, zullen de iPhone 6S en iPhone 6S Plus dankzij Force Touch drie verschillende drukniveaus kunnen onderscheiden. De Apple Watch en de trackpad van de MacBook kunnen twee niveaus herkennen, namelijk een lichte en gewone aanraking. Bij de twee nieuwe iPhones wordt ook een ‘deep press’ herkend. Die deep press is een harde druk.

Op basis van hoe hard de gebruiker op het scherm van de iPhone 6S drukt worden verschillende functies van een app aangesproken. Zo kun je in Apple Maps hard op een locatie drukken om daar meteen naar toe te navigeren. In Safari kun je hard op een link drukken om een preview te krijgen van de pagina. Als je zacht drukt op een woord krijg je de definitie daarvan te zien. Er zullen ongetwijfeld nog veel meer opties zijn, maar daar horen we op 9 september ongetwijfeld meer over! Op 9 september houdt Apple namelijk een persconferentie waar de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aangekondigd worden.


Tags: , , , , ,