Meer bekend over Force Touch van iPhone 6S

Apple gebruikt Force Touch al langer in de MacBooks en Apple Watch, maar de techniek zou ook naar de iPhone 6S en iPhone 6S Plus komen. Er is nu meer informatie over de implementatie uitgelekt.

Force-Touch

Op een apparaat als de Apple Watch is Force Touch een logische toevoeging. Een smartwatch heeft maar een klein scherm en vaak maar één knop, dus bediening kan wat lastig zijn, al helemaal als er menu’s geopend moeten worden. Met Force Touch kun je door langer of korter te drukken andere acties uitvoeren. Nu heeft de iPhone geen last van een te klein scherm dus gaat Force Touch iets anders ingezet worden. Op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus zal Force Touch meer gebruikt gaan worden als manier om sneller een actie uit te voeren zonder de tussenkomt van menu’s. Hetzelfde doen met minder klikken, dat lijkt het doel van Apple te zijn.

Volgens betrouwbare bronnen zouden dit enkele functies van Force Touch zijn:

– In de Kaarten-app kun je op een bestemming drukken met Force Touch (harder drukken dus) om direct de navigatie te starten.
– In de Music-app wordt er een menu geopend wanneer er Force Touch gebruikt wordt. In dat menu staan dan de meestgebruikte opties.
– Op het homescreen kun je snelkoppelingen toevoegen aan apps. Die snelkoppeling wordt dan geopend als je Force Touch gebruikt.
– Door een link aan te tikken met Force Touch krijg je een preview van de pagina te zien. Je kunt ook de naam van een contact aantikken voor meer informatie of een woord om de betekenis te zien.

Hoe Force Touch verder gaat werken is momenteel nog even gissen. De nieuwe iPhones worden waarschijnlijk op 9 september aangekondigd.

 


Tags: , , , ,