Gerucht: iPhone 6S krijgt selfiecamera met flitser

De iPhone 6S zou een verbeterde frontcamera krijgen die uitgerust is met een flitser. Ook zou het mogelijk zijn om in 1080p op te nemen met de frontcamera, iets dat met de huidige modellen nog niet mogelijk is.

iPhone-6-cameralensDe aanwijzingen voor de verbeteringen zijn gevonden in de code van iOS 9. Er is namelijk code gevonden die verwijst naar een frontcamera met flitser, code die wijst op het opnemen in 1080p en de mogelijkheid te filmen in 240 frames per seconde. Het heeft er dus alle schijn van dat Apple de nieuwste versie van zijn besturingssysteem al uitgerust heeft met functies die bedoeld zijn voor de nieuwe iPhone-modellen.

Over de resolutie van de frontcamera in de iPhone 6S is nog niks bekend maar het is hoogstwaarschijnlijk hoger dan 1,2 megapixel. Voor video’s en foto’s met een resolutie van 1920×1080 pixels heb je minimaal een 2 megapixel camera nodig.

iPhone 6S mogelijk al in augustus

Als de laatste geruchten kloppen dan zou Apple de iPhone 6S en de iPhone 6C al in augustus aankondigen. Dat is een maand eerder dan normaal. Over de nieuwe modellen is verder overigens nog niet veel bekend, behalve dat er aan de buitenkant waarschijnlijk weinig zal veranderen ten opzichte van de huidige iPhone 6. De iPhone 6C zal waarschijnlijk ook niet veel veranderen aan de buitenkant maar qua hardware zal hij gebaseerd worden op de iPhone 5S. Nieuw zal dan ook de vingerafdrukscanner zijn.

Wil je een mail ontvangen als er acties zijn?
Meld je aan voor de iPhone 6S alert
Meld je aan voor de iPhone 6S Plus alert
Meld je aan voor de iPhone 6C alert

Bron: 9to5Mac


Tags: , , , , ,