Apple zou werken aan de iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPhone 6C

In 2014 besloot Apple om twee iPhones tegelijk te introduceren: de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. In 2015 gaat Apple er mogelijk nog een schepje bovenop doen want er worden mogelijk drie iPhones aangekondigd: de iPhone 6S, 6S Plus en iPhone 6C.

Volgens DigiTimes zal Apple in 2015 weer met een S-variant komen van de huidige iPhone-modellen. Je krijgt dan logischerwijs de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, maar er komt ook een derde model bij, namelijk de iPhone 6C.

iPhone-schermformatenDe iPhone 6S en iPhone 6S zullen voorzien worden van de nieuwe Apple A9-chipset terwijl de iPhone 6C voorzien wordt van de huidige Apple A8-chipset. De iPhone 6S krijgt een 4,7 inch-scherm, de iPhone 6S Plus krijgt een 5,5 inch-scherm en de iPhone 6C krijgt een 4 inch-scherm. Qua design verandert er waarschijnlijk weinig, maar hoe de iPhone 6C eruit gaat zien is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal het design afgeleid zijn van de iPhone 6 maar dan met een plastic behuizing in plaats van aluminium.

Alle modellen krijgen NFC, de Touch ID vingerafdrukscanner voor Apple Pay en een Gorilla Glass LTPS-scherm. Japan Display en LG zouden de schermen van de iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPhone 6C maken en Sharp springt bij bij de productie van het scherm van de iPhone 6S Plus. De iPhone 6C zou geassembleerd worden door Winson en Foxconn en Pegatron assembleren de iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

We kunnen er rustig van uit gaan dat Apple de nieuwe iPhones in september aangekondigd en tot die tijd zal er mondjesmaat meer bekend worden over de telefoons.

Wil je een mailtje ontvangen zodra er acties zijn?
Meld je aan voor de iPhone 6S alert
Meld je aan voor de iPhone 6S Plus alert
Meld je aan voor de iPhone 6C alert

Bron: DigiTimes


Tags: , , , ,