Preview: Apple-event van 9 september 2014 en de iPhone 6

Morgen is het dan zo ver: de aankondiging van de iPhone 6! In de afgelopen maanden zijn er velen geruchten verschenen en het toestel zelf is al meermaals op het internet verschenen. Tijd om door te nemen wat we tot nu toe weten.

Wil je een mailtje krijgen zodra er acties van de iPhone 6 in ons systeem staan? Meld je dan aan voor de iPhone 6 alert!

Een grotere iPhone

Als er één ding zeker is dan is het wel dat de iPhone groter wordt dan voorheen. Momenteel heeft de iPhone 5S een 4 inch-scherm, maar de nieuwe iPhone krijgt een 4,7 inch-scherm én een 5,5 inch-scherm. Twee formaten? Ja, want Apple komt hoogstwaarschijnlijk met twee iPhones.

iPhone-formatenDe iPhone 6 met het 4,7 inch-scherm is bedoeld als antwoord op de andere high-end smartphones. Veel telefoons van Samsung, Sony, HTC, Huawei, LG, Nokia en andere merken hebben schermen van tussen de 4,5 inch en 5 inch en dan kun je niet meer aan komen met een 4 inch-scherm. De iPhone 6 met het 5,5 inch-scherm is meer bedoeld als antwoord op de populaire Samsung Galaxy Note-serie. Die hebben ook schermen van die grootte en juist door de grote schermen zijn die toestellen zeer geliefd.

Hetzelfde design maar toch anders

iPhone-6Het design van de iPhone 6 lijkt erg op het design van de voorgaande modellen, maar is vooral op de achterkant toch ook weer totaal anders. Op de achterkant wordt dit maal met lijnen gewerkt in plaats van met vlakken. Als voorbeeldje nemen we de gouden iPhone 5S. Deze was op de achterkant goudkleurig maar boven en onder had je een wit vlak zitten. Dat vlak is bij de iPhone 6 vervangen door strepen (het bovenstaande plaatje klopt dus niet helemaal). Verder steekt de camera een beetje uit en zijn de randen meer afgerond dan voorheen. Ook lijkt de dubbele flitser vervangen te zijn door slechts één lampje.

iPhone 6 achterkantDe knopjes aan de zijkant zijn ook vervangen en de grootste wijziging is te vinden bij de volumeknoppen. Deze waren voorheen rond met een + en – erop maar zijn nu vervangen door langwerpige knopjes.

De voorkant is het minst veranderd. Behalve het grotere scherm lijkt de voorkant van de iPhone 6 veel op de voorkant van eerdere modellen.

Saffierglas een paradepaardje van de iPhone, of niet?

De geruchten over het gebruik van saffierglas in de nieuwe iPhone zijn er al ongeveer zo lang als geruchten over de nieuwe iPhone zelf. Momenteel wordt het glas alleen gebruikt voor de homeknop en de cameralens, maar Apple zou het glas ook willen gaan gebruiken voor het scherm van de iPhone 6. Een tijdje terug lekte een stresstest uit een vermoedelijk iPhone 6-scherm. Daaruit bleek dat dat geteste scherm in ieder geval niet puur saffier is. Later bleek dat de fabriek die gebouwd is voor de productie van saffierglas nog niet eens af was terwijl de productie van de iPhone 6 wel al begonnen zou zijn.

Apple zou de iPhone 6 met het 4,7 inch-scherm willen uitbrengen zonder saffierglas maar het grotere model zou wél saffierglas krijgen. Ook zou er een speciale editie komen van de 4,7 inch-versie met saffierglas. Maar op dit moment is het niet te zeggen hoe het nou precies zit.

Het prijskaartje

Voor de iPhone 3G met 4GB opslag moest je 499 dollar neertellen. De iPhone 3GS met 16GB opslag kostte 599 dollar. De iPhone 4 had hetzelfde prijskaartje als de iPhone 3GS maar de iPhone 4S had een prijs van 649 dollar, een prijs die ook voor de iPhone 5 en 5S gehanteerd werd. In Nederland kost de iPhone 5S 699 euro.

En dan komen we bij de iPhone 6 en de prijs daarvan zou wat omhoog gaan. Een anoniem persoon heeft de Nederlandse prijs van het toestel bekendgemaakt: 829 euro voor het 16GB-model van de iPhone 6 met het 4,7 inch-scherm. Het 32GB-model zal 929 euro kosten en voor het 64GB-model moet je 1029 euro neertellen. Toch een flinke prijsverhoging ten opzichte van eerdere modellen. Volgens de anonieme bron zou je bij een abonnement van 50 tot 70 euro per maand (2-jarig) nog 120 euro bij moeten betalen. De prijzen zijn niet bevestigd maar zouden afkomstig zijn uit een Nederlands retail-systeem.

Over het 5,5 inch-model is echter met geen woord gerept, maar die zal een flink stuk duurder zijn dan zijn kleinere broertje. Het kan echter ook zijn dat de gelekte prijzen juist van het 5,5 inch-model zijn. Wij gingen uit van 899 euro voor de grotere iPhone 6, maar 829 euro zou natuurlijk ook kunnen.

De iWatch

Naast de iPhone 6 zou Apple ook de iWatch willen presenteren. De iWatch zou echt bestaan en er verschijnen in rap tempo diverse geruchten over de smartwatch van Apple. Apple zou het apparaatje morgen aan willen kondigen. Er zou een aparte App Store komen voor de iWatch en ontwikkelaars hebben al toegang tot de middelen om apps te ontwikkelen voor het apparaatje. De iWatch zou echter pas in 2015 op de markt komen en onder andere het design zou nog niet klaar zijn.

Apple iWatchEen van de zaken waar de iWatch op in zal spelen is de gezondheid. Zo zou de iWatch kunnen communiceren met de iPhone 6, de gezondheids-apps en diverse sensoren.

Komt er ook een iPhone 6C?

Met de iPhone 5S introduceerde Apple ook voor het eerst een C-model. De iPhone 5C was min of meer een iPhone 5 met een nieuw design en bedoeld als goedkopere tegenhanger van de iPhone 5S. We hebben echter niks gehoord over een iPhone 6C en we gaan er dan ook niet van uit dat Apple een C-model van de iPhone 6 uit gaat brengen. Waarschijnlijk blijft de iPhone 5S gewoon verkocht worden als goedkoper en kleiner alternatief van de iPhone 6.

9 september, 19:00 uur

Morgen, 9 september om 19:00 uur is het zover. Dan wordt de iPhone 6 aangekondigd, maar mogelijk ook de iWatch. Mogelijk is de iPhone 6 al zeer snel na de aankondiging te bestellen en de releasedatum van het toestel zal in september of oktober liggen.

Bekijk morgen op 19:00 uur hier de persconferentie van Apple!

Uiteraard zullen we live verslag doen van het evenement om iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden. En als de iPhone 6 inderdaad te bestellen is kort na de aankondiging dan zullen wij uiteraard zo snel mogelijk acties in het systeem zetten!


Tags: , , , , , ,