De iPhone 5C vergeleken met de iPhone 5

Er is een video opgedoken waarin de achterkant van de goedkope iPhone 5C wordt vergeleken met onder andere de iPhone 5, maar ook met eerdere versies van de iPhone. Duidelijk is te zien dat de iPhone 5C van kunststof is gemaakt.

iPhone 5C duidelijk te zien in video

iPhone 5C geelEr is nogal wat te doen rondom de iPhone 5C (de C staat voor ‘colour’). Inmiddels zijn er al best wat foto’s verschenen van het toestel in diverse kleuren. Zo is rood en groen al langsgekomen en nu ook geel. In plaats van de felle kleuren die Nokia doorgaans gebruikt lijkt Apple voor wat zachtere tinten te gaan. Qua specificaties is er echter nog helemaal niks uitgelekt en ook het scherm lijkt vaak nog te ontbreken bij de gelekte exemplaren. De iPhone 5C blijft dus een mysterie met een hoop onbeantwoorde vragen.

In de video wordt de iPhone 5C vergeleken met andere iPhone-modellen. De belangrijkste vergelijking is uiteraard die met de iPhone 5. De locatie van de camera is onveranderd en qua formaat lijken de twee ook erg op elkaar. Het grootste verschil is echter het gebruikte materiaal. Waar de iPhone 5 gemaakt is van zwart of wit aluminium maakt de iPhone 5C gebruik van kunststof met een kleurtje. Dat verschil is behoorlijk duidelijk en hierdoor oogt de iPhone 5C een stuk goedkoper en minder ‘premium’ dan we gewend zijn van een iPhone.

Meld je aan voor de iPhone 5C alert en blijf op de hoogte van acties!

De iPhone 5C en de iPhone 5S worden hoogstwaarschijnlijk gepresenteerd op 10 september.


Tags: , , , ,