Preview: iPhone 5C

Naast de aankondiging van de iPhone 5S werd gisteren ook de iPhone 5C officieel geïntroduceerd. In plaats van aluminium plastic en in plaats van stijlvolle kleuren is er gekozen voor speelsere kleuren.

Design

iPhone 5CDe iPhone 5C lijkt van de voorkant op een normale iPhone maar de rest is van de buitenkant is flink aangepakt. Zo bestaat de zijkant en de achterkant uit één geheel van polycarbonaat. De hoeken zijn veel meer afgerond en door het gebruik van kunststof kan er gebruikgemaakt worden van kleuren. Zo zal de iPhone 5C verkrijgbaar zijn in groen, blauw, geel, roze en wit.

Deze kleuren gaan hand in hand met het nieuwe uiterlijk van iOS 7. Hierin komen dezelfde kleuren veelvuldig voor en dat vorm dan ook een perfecte combinatie met de iPhone 5C. Door gebruik te maken van kleur lijkt Apple een andere doelgroep aan te willen spreken.

Hoesjes

Samen met de iPhone 5C zijn ook nieuwe hoesjes aangekondigd. Deze hoesjes zijn ook verkrijgbaar in diverse kleuren: wit, rood, geel, blauw, groen en zwart. In de hoesjes zitten gaten waardoor je een speelse combinatie kunt maken met de kleuren van de iPhone 5C.

iPhone 5C hoesjesCamera

De camera in de iPhone 5C is grotendeels gelijk aan die van de iPhone 5, maar de app is wel vernieuwd. Zo is onder andere het mogelijk om live filters toe te passen en om in te zoomen tijdens het filmen. Gezichtsdetectie kan tot 10 gezichten tegelijkertijd herkennen, er wordt beeldstabilisatie toegepast tijdens het filmen en je kunt foto’s maken tijdens het filmen.

De frontcamera werkt beter in omstandigheden met weinig licht en de audio zou erg goed moeten klinken.

Processor en overige specificaties

Qua specificaties is de iPhone 5C redelijk gelijk aan de iPhone 5. Het scherm heeft een grootte van 4 inch en een resolutie van 1136 x 640 pixels. De camera heeft 8 megapixels en kan filmen in 1080p. Qua opslag kun je kiezen uit 16GB of 32GB. Ook is de iPhone 5C grofweg even groot als de iPhone 5, al is de 5C wel iets dikker en iets zwaarder.

Verkrijgbaarheid

De iPhone 5C zal vanaf 13 september te bestellen zijn in diverse landen maar Nederland zit daar niet bij. Wanneer het toestel in Nederland te bestellen is is niet bekend maar mogelijk zal dit in oktober of november zijn.

iPhone 5C kleurenDe prijs van de iPhone 5C is €599 voor de 16GB-versie en €699 voor 32GB.

Meld je aan voor de iPhone 5C-alert en blijf op de hoogte van acties!

Tags: , , ,