Gerucht: iPhone 6S en 6S Plus mogelijk in augustus

Apple presenteert zijn nieuwe telefoons al twee jaar in september. Toch zou Apple het dit jaar anders aan willen pakken de release een maand willen vervroegen. De iPhone 6S en iPhone 6S zouden dus al in augustus aangekondigd worden.

iPhone-6-achterkantDe iPhone 3GS en iPhone 4 werden destijds in juni aangekondigd. Met de iPhone 4S werd de aankondiging verplaatst naar oktober en de iPhone 5 werd aangekondigd in september. De iPhone 5S en 5C en de iPhone 6 en 6 Plus werden eveneens aangekondigd in september. Dit jaar zou de aankondiging van de nieuwe modellen plaatsvinden in augustus, althans dat beweert de betrouwbare analist Kuo Ming-chi van KGI Securities.

Apple zou de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aankondigen in augustus en uitbrengen in september. De grootte van de schermen, 4,7 inch en 5,5 inch, zou niet veranderen. Wel worden er wat nieuwe functies toegevoegd. Zo zouden de nieuwe modellen schermen hebben die gebruikmaken van drukgevoeligheid. De telefoon zou dan onderscheid kunnen maken tussen een zachte tik of harde druk. Apple gebruik een zelfde soort technologie ook in de nieuwe MacBook.

iPhone 6C gelekt door Apple

iPhone-6CHet is nog niet helemaal bekend hoe het verder gaat met de 4 inch-iPhone. Momenteel kunnen liefhebbers van het 4 inch-scherm nog terecht bij de iPhone 5S maar die is in augustus/september alweer twee jaar oud. Hetzelfde geldt voor de iPhone 5C, maar daar zit hardware in die vergelijkbaar is met de dan drie jaar oude iPhone 5.

Er gaat wel het gerucht dat Apple zou werken aan de iPhone 6C en er is zelfs al een foto van de achterkant uitgelekt. Op de eigen website van Apple is daarnaast ook wat van de iPhone 6C uitgelekt. Er was kortstondig een foto te zien van de iPhone 6C, samen met een oplaadstation. De twee zijn verbonden via een Lightning connector en de homeknop is anders en lijkt sterk op de homeknop met Touch ID die ook gebruikt is voor de iPhone 5S en iPhone 6S. Op het homescreen is daarnaast een icoontje te zien van de Health-app.

Bron: Chinapost & The Guardian


Tags: , , , ,