Windows Phone en iOS groeien in diverse landen

Marktonderzoeker Kantar WorldPanel heeft de cijfers van het derde kwartaal van 2015 vrijgegeven en daarin is te zien dat Windows Phone en iOS in diverse landen wat marktaandeel vergaard heeft.

Kantar-Worldpanel

Windows Phone en iOS hebben in het derde kwartaal van dit jaar goede zaken gedaan. De twee besturingssystemen zijn namelijk gegroeid qua marktaandeel vergeleken met vorig jaar. Windows Phone groeide onder andere in Duitsland, Frankrijk en Australië best fors met respectievelijke 3,6 procent, 3,2 procent en 2,3 procent. Vergeleken met het derde kwartaal van 2014 is Windows Phone gemiddeld 1,1 procent gegroeid.

iOS groeide het meeste in Australië, Japan en Groot-Brittannië met respectievelijk 8,5 procent, 6,7 procent en 5,8 procent. In totaal groeide iOS gemiddeld met zo’n 3,2 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2014.

Android deed het een stuk minder goed en verloor gemiddeld 3,8 procent marktaandeel ten opzichte van het derde kwartaal in 2014. De grootste verliezen werden geleden in Australië, Duitsland en Japan. In Australië verloor Android maar liefst 11,2 procent, wat nogal een flink hap uit de taart is.

Kantar-Q3-2015


Tags: , , , , ,