Amber Alert kan voortaan ook lokaal ingezet worden via apps

Amber Alert wordt voornamelijk ingezet bij vermissingen die in de hoogste categorie vallen. Mensen in heel het land krijgen dan een berichtje van een vermissing. In de toekomst moeten meldingen echter ook lokaal via apps getoond kunnen worden.

Amber-AlertVeel van ons dragen vrijwel elk moment van de dag een smartphone bij ons. Die smartphone is voorzien van GPS zodat je telefoon altijd weet waar jij je bevindt. In de toekomst kan jouw locatie gebruikt worden om te bepalen of jij een Amber Alert krijgt of niet. Er zijn namelijk vermissingen waarbij geen sprake is van levensgevaar, maar die wel urgent zijn. In dat soort gevallen wil de politie meldingen tonen op basis van geografische locatie. Ook is er het plan om meldingen te tonen in bepaalde apps zoals Nu.nl en de navigatie-app Waze.

De gerichte meldingen van Amber Alert maken gebruik van geofencing. In de digitale wereld zijn er in principe geen grenzen maar met geofencing worden kunnen die grenzen alsnog gecreëerd worden. Er worden gebieden gecreëerd en alleen wanneer een gebruiker zich in een bepaald gebied bevindt krijgt hij een melding.

Het is wel aan de app-makers zelf om de functionaliteit meldingen te tonen in te bouwen.


Tags: , , , , ,