FairPhone 2 behaalt hoogste score op iFixit

Volgens iFixit is de Fairphone 2 enorm makkelijk te repareren. De smartphone die uit Nederland komt scoort de maximaal haalbare score. Zo’n hoge score is nog nooit eerder gegeven.

Fairphone-2

De Fairphone 2 is zo gemaakt dat je hem niet meteen weg hoeft te gooien bij een defect. Veel onderdelen zijn een soort van modulair waardoor vervangen kinderspel is. Dat komt ook naar voren in de score die iFixit gegeven heeft, namelijk een 10 van de 10. Nog nooit eerder gaf de website zo’n hoge score aan een smartphone. Er is wel één klein minpuntje en dat is het scherm met de gelamineerde glaslaag. Het verwijderen is eenvoudig maar een keerzijde is dat vervanging wat duurder is.

De rest van de onderdelen zijn makkelijk te vervangen worden. Fairphone 2 geeft zelfs instructies over hoe je de smartphone moet repareren, iets dat je vrijwel nooit ziet.

Een eerlijk smartphone

Fairphone 2 is een Nederlandse smartphone die gemaakt is met het oog op eerlijke materialen en een eerlijk productieproces. Dit maakt de telefoon tot een zeer ‘groen’ product maar daar betaal je dan ook voor. De Fairphone 2 kost meer dan 500 euro terwijl de specificaties niet bijzonder high-end zijn. Het bedrijf achter Fairphone wil echter dat alles rondom de smartphone op een zo eerlijk en goed mogelijke manier gedaan wordt. Ook wordt er voor gezorgd dat een smartphone goed te repareren is, iets dat bij veel andere smartphones niet het geval is.


Tags: , , , , ,