Sony onthult de Xperia Z4 in Japan

Sony heeft in Japan zijn nieuwe vlaggenschip, de Sony Xperia Z4, aangekondigd. Sony heeft in het verleden wel eens vaker apparaten eerst in Japan aangekondigd om het later aan te kondigen voor de rest van de wereld.

In thuisland Japan heeft Sony de Xperia Z4 zonder al te veel bombarie aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip van Sony lijkt veel op de Xperia Z3 en ook enkele specificaties zijn hetzelfde gebleven. Zo is het scherm nog steeds 5,2 inch groot en de resolutie is nog steeds 1080×1920 pixels. Ook de camera is met zijn 20,7 megapixels weinig verandert, al kan het wel zijn dat Sony een nieuwe Exmor RS-sensor gebruikt in de Xperia Z4.

Sony-Xperia-Z4-officieelNieuwe in de Sony Xperia Z4 is de Snapdragon 810, een van de krachtigste chipsets op dit moment. Aan boord zitten twee quad-core processors: eentje met een snelheid van 1,5GHz en eentje met een snelheid van 2GHz. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en 32GB opslag met de mogelijkheid dat uit te breiden met een MicroSD-kaartje. Voorop zit een 5-megapixelcamera en er zit een 2930mAh-accu in de telefoon.

De Xperia Z4 draait op Android 5.0 in combinatie met Xperia UI van Sony. Sony gaat de Xperia Z4 vanaf deze zomer in Japan verkopen maar de verkoopprijs is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend wanneer de Xperia Z4 naar Nederland komt, maar dat zal mogelijk niet veel later zijn.

Op de hoogte blijven van acties?
Meld je aan voor de Sony Xperia Z4 alert

Tags: , , ,