Mobiel en contactloos betalen met Vodafone en PayPal

NFC

Mobiele provider Vodafone en de online betaaldienst PayPal slaan de handen ineen om mobiele contactloze betalingen eenvoudiger en sneller te maken. De dienst komt later dit jaar naar Nederland maar is reeds beschikbaar in Spanje, waar het afgelopen maandag op het Mobile World Congress werd geïntroduceerd.

Hoe werkt het

Het is een dienst speciaal voor Vodafone gebruikers die een smartphone met NFC mogelijkheid hebben. NFC staat voor Near Field Communication en dat wil zeggen dat een smartphone in staat is, om contactloos verbinding met betalingsapparaten te maken. Het is overigens alleen mogelijk via de Vodafone Wallet-app.

Ontwikkelingen

Mobiel en contactloos betalen via Vodafone is al langere tijd mogelijk, echter alleen met een creditcard. Dit is vanwege de beperkte populariteit van creditcards in ons land geen hype geworden. Vodafone verwacht hier met PayPal verandering in te kunnen brengen. PayPal accounts zijn namelijk direct te linken aan normale bankrekeningen.

Veel Nederlandse banken bieden al een mogelijkheid om mobiel en contactloos te betalen, echter kost dit na een proefperiode geld. Wanneer men dit via PayPal doet is deze handeling gratis.

Er wordt verwacht dat deze dienst later in 2016 in Nederland beschikbaar zal zijn.


Tags: , , , ,