ING begint proef met mobiel betalen via NFC

Via de Mobiel Betalen App gaat ING een proef starten waarbij gebruikers kunnen betalen via NFC. Momenteel is ING op zoek naar testers om deze contactloze manier van betalen uit te testen.

ING-Mobiel-BankierenMensen die het contactloos betalen via de smartphone willen testen moeten beschikken over een Android-smartphone met minimaal Android 4.4 en NFC. Uiteraard moet er ook een geactiveerde Mobiel Bankieren App op de telefoon staan waar de Mobiel Betalen App aan gekoppeld moet worden. Voor de testers die er nu gebruik van maken is betalen met de Mobiel Betalen App nog gratis maar als de app voor iedereen beschikbaar komt zal er 50 cent per maand betaald moeten worden. Voor studenten zal de app overigens wel gratis te gebruiken zijn.

De ING heeft al eerder getest met contactloos betalen via je smartphone maar toen werkte de dienst alleen nog maar met een aantal Samsung-smartphones. Bij de nieuwe test worden er veel meer Android-smartphones ondersteund.

Betalen via NFC is kinderlijk eenvoudig. Het is een kwestie van je telefoon in de buurt van een betaalpunt houden en je kunt betalen. Voor bedragen onder de 25 euro is geen pincode vereist, wat betalen een eenvoudige handeling maakt. Voor bedragen boven de 25 moet je op je telefoon je pincode invoeren.


Tags: , , , , ,