Verkoop Windows-smartphones gehalveerd in een jaar tijd

Windows-10-Devices

In 2015 is de verkoop van Windows-smartphones sterk gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar.

De cijfers

In het laatste kwartaal van 2015 zijn er naar schatting zo’n 4,5 miljoen Windows-smartphones verkocht. Een jaar eerder waren dit nog 10,4 miljoen toestellen. Dit blijkt uit een recent onderzoek van marktanalist Gartner.

De Toekomst

Er zijn op dit moment nog niet veel toestellen die op Windows 10 draaien. Windows komt spoedig met een Windows 10 upgrade voor de oudere Windows-smartphones. De toekomst zal uitwijzen of Windows 10 het verschil gaat maken. Het gerucht gaat dat Windows dit jaar slechts twee nieuwe toestellen uit zal brengen.

De Microsoft Lumia 650 is deze week gelanceerd en Windows zal later dit jaar ook met een high-end toestel komen genaamd de Surface Phone.


Tags: , , , ,