Microsoft bevestigt per ongeluk Lumia 950 en Lumia 950 XL

Of het een foutje is of niet weten we niet, maar Microsoft heeft in zijn eigen online winkel de onaangekondigde Lumia 950 en Lumia 950 XL geplaatst. Ze staan tussen diverse andere Lumia’s.

Wie in de Microsoft Store kijkt bij de smartphones die geschikt zijn voor Windows 10 Mobile ziet de Lumia 635, Lumia 535, Lumia 435, Lumia 640, Lumia 640 XL en de Lumia 950 en Lumia 950 XL.

Lumia-950-Store

Dus in de officiële online winkel van Microsoft staan twee Lumia’s die nog niet officieel aangekondigd zijn. Er staan een paar specificaties bij, maar een prijs ontbreekt nog en als je er op klikt kom je op een overzichtspagina terecht van de Microsoft Store-website.

De Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL zijn in ieder geval zo goed als bevestigd nu, en ook een aantal specificaties zijn nu zeker. Zo heeft de Lumia 950 een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1440×2560 pixels, een 20-megapixelcamera met een ZEISS-lens, 32GB opslag en de mogelijkheid een MicroSD-kaartje te plaatsen. De Lumia 950 XL heeft dezelfde specificaties maar dan met een 5,7 inch-scherm.

Oprecht een foutje of slimme marketing?

Wat wij ons trouwens afvragen: is dit nou een slordige fout van Microsoft of een slimme zet? Wij schrijven er nu immers over, en wij niet alleen. Praktisch elke website die zich (deels) richt op tech-nieuws maakt melding van dit foutje van Microsoft. Het kan dus zomaar zijn dat Microsoft hier een ouderwets trucje uithaalt en expres ‘een foutje’ maakt om zo overal in het nieuws te komen.


Tags: , , , , , ,