Microsoft kondigt 6 oktober nieuwe smartphones aan

Het heeft even geduurd maar het lijkt er op dat Windows 10 Mobile en de bijbehorende smartphones dan toch echt binnenkort aangekondigd gaan worden. Op 6 oktober houdt Microsoft namelijk een persconferentie.

Microsoft-6-oktober

In augustus is Windows 10 uitgebracht, maar niet voor smartphones. Daarover is het al een tijdje redelijk stil. Die stilte gaat op 6 oktober doorbroken worden want dan houdt Microsoft een persconferentie die volledig in het teken staat van Windows 10 devices. Nu is dat een redelijk gave beschrijving en het kan van alles betekenen, maar er is de afgelopen weken nogal wat uitgelekt dus we weten al een beetje wat we kunnen verwachten.

Onder andere de Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL zullen hun opwachting maken op 6 oktober, maar ook de Surface Pro 4 en de nieuwe generatie Microsoft Band (hun wearable). De kans is heel groot, aangezien de nieuwe Lumia’s getoond worden, dat ook Windows 10 Mobile officieel uitgebracht gaat worden, of dat in ieder geval een releasedatum bekendgemaakt wordt.

Microsoft Lumia 950 en 950 XL

Cityman-render

Van de twee nieuwe Lumia’s is ook al het een en ander uitgelekt de afgelopen maanden. Hieronder zie je de specificaties zoals die nu bekend zijn. In feite twee dezelfde telefoons, maar met een verschil in grootte. De mees interessante functie is misschien wel de irisscanner, waarmee je in kunt loggen op je telefoon door simpelweg naar je telefoon te kijken. Of wat dacht je van Continuum waarmee je je telefoon om kunt toveren tot een mobiele werkplek door hem aan te sluiten aan een scherm, muis en toetsenbord.

Lumia 950 Lumia 950 XL
Scherm 5,2 inch 5,7 inch
Resolutie 1440×2560 1440×2560
Chipset Snapdragon 808 Snapdragon 810
Werkgeheugen 3GB 3GB
Opslag 32GB
+MicroSD
32GB
+MicroSD
Camera’s 20 megapixel
+ 5 megapixel
20 megapixel
+ 5 megapixel
Extra’s Irisscanner
Draadloos laden
USB-C
Continuum
Irisscanner
Draadloos laden
USB-C
Continuum

Tags: , , , , , ,