Nieuw vlaggenschip Microsoft niet Lumia 940 maar Lumia 950?

Microsoft en cijfertjes, het is geen geweldige combinatie. Zo hebben ze Windows 9 overgeslagen en zijn ze direct naar Windows 10 gegaan. En nu gaan ze mogelijk de Lumia 940 over slaan en direct door naar de Lumia 950!

Microsoft-achterkantHet gerucht is de wereld in geholpen door de Chinese site ITHome en er verandert niet bijster veel aan het originele gerucht van de Lumia 940 en Lumia 940 XL. Specificaties zijn in feite hetzelfde, alleen het cijfertje is iets veranderd. De Lumia 950 zou als projectnaam Talkman hebben en de Lumia 950 XL zou als projectnaam Cityman hebben, iets dat in eerdere geruchten ook naar voren is gekomen. In hoeverre het gerucht van de naamswijziging klopt is nog niet te zeggen.

De Microsoft Lumia 950 zou een 5,2 inch-scherm hebben met een resolutie van 1440×2560 pixels, een Snapdragon 808-chipset, 3GB werkgeheugen, 32GB opslag (uitbreidbaar), een 20-megapixelcamera achter en een 5-megapixelcamera voor, een 3000mAh-accu (verwisselbaar) en USB Type-C. De behuizing zal volledig van metaal zijn en de telefoon zal Continuum ondersteunen (waarmee je je telefoon om kunt toveren tot pc door hem aan het scherm te hangen).

De Lumia 950 XL is intern grotendeels dezelfde telefoon maar heeft een 5,7 inch-scherm met een resolutie van 1440×2560 pixels en er zit een Snapdragon 810-chipset in.

Mogelijk worden de nieuwe Windows 10 Mobile-telefoons in september aangekondigd tijdens de IFA-beurs in Berlijn waarna er een release volgt in oktober. Microsoft zelf heeft nog niks losgelaten behalve dat nieuwe telefoons ‘snel’ komen. Windows 10 Mobile zal ergens in of na de zomer klaar zijn en de release van nieuwe telefoons zal daarmee samenvallen.

 


Tags: , , , , , , , ,