Windows Phone 8.1 krijgt geen GDR2-update

Bronnen die bekend zijn met Microsoft zeggen dat de Windows Phone 8.1 GDR2-update geschrapt gaat worden. Na de GDR1-update, die afgelopen december uitgekomen is, wordt direct doorgezet naar Windows 10.

GDR2 voor Windows Phone 8.1 zou in oktober van dit jaar uit moeten komen, maar in september verschijnt volgens eerdere geruchten al Windows 10 voor smartphones. Omdat een grote update voor een oude versie van het besturingssysteem niet heel logisch is zou de GDR2-update geschrapt worden. Veel zaken die GDR2 mee zou brengen worden overigens wel verwerkt in Windows 10.

Windows-10Wat we van Windows 10 voor smartphones kunnen verwachten is nog altijd niet bekend. Het enige plaatje dat we hebben is nog steeds het plaatje van de Windows 10-familie. Daarop is een kleine smartphone te zien met (vermoedelijk) een indicatie van hoe Windows 10 er uit gaat zien op smartphones. Ook is er een plaatje verschenen van wat vermoedelijk Windows 10 op een smartphone zou laten zien. Het plaatje zou een screenshot zijn van een presentatie over Windows Mobile 10 maar het is niet bevestigd dat het ook echt zo is.

Windows-Mobile-10Windows 10, Windows Phone 10, Windows Mobile 10 of Windows 10 Mobile?

Op 21 januari vindt er een evenement plaats waarop Microsoft Windows 10 gaat presenteren en de kans is groot dat ook de mobiele variant aangekondigd gaat worden. De naam van de mobiele versie zal overigens geen Windows 10 zijn of Windows Phone 10. De kans is aanwezig dat Microsoft voor Windows Mobile 10 gaat, of Windows 10 Mobile. In Build 9901 van de huidige Windows 10-preview voor ontwikkelaars zijn aanwijzingen gevonden die er op lijken te wijzen dat Microsoft voor een nieuwe naam gaat. Daar komt bij dat er in een LinkedIn-profiel van iemand iets staat over het werken aan Windows Mobile 10. Nu kan het zijn dat het gaat om de projectnaam, maar dat weten we mogelijk pas op 21 januari.

Bron: NPU


Tags: , , , , ,