Microsoft verkoopt meer Lumia’s

Het afgelopen kwartaal heeft Microsoft meer Lumia’s verkocht dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het zijn vooral de goedkopere Lumia’s die het qua verkopen momenteel erg goed doen.

Microsoft-Lumia-435In het tweede kwartaal van 2014 verkocht Microsoft 5,8 miljoen Lumia’s en in het tweede kwartaal van dit jaar zijn er 8,4 miljoen Lumia’s verkocht. Die stijging is redelijk opmerkelijk want Microsoft is de laatste maanden meer bezig met een herstructurering van het bedrijf dan het promoten van Lumia’s. Daar komt nog bij dat er al een jaar geen nieuwe high-end Lumia uit gekomen is en zelfs een mid-range Lumia is de laatste maanden niet uit gekomen. Er zijn dan ook vooral goedkope Lumia’s verkocht waardoor de winst niet heel erg hoog is.

De totale omzet uit de telefoondivisie is met 38% gezakt naar 748 miljoen dollar. De brutowinst is gezakt met 158 miljoen dollar.

Microsoft is al een tijdje bezig met een herstructurering van de organisatie. Zo zijn er veel banen verloren gegaan en Microsoft wil minder telefoons per jaar uit gaan brengen. Ook is Microsoft momenteel druk bezig de laatste hand te leggen aan Windows 10 Mobile en nieuwe telefoons komen pas uit als Windows 10 Mobile uit komt. Mogelijk komt Microsoft tijdens de release van Windows 10 Mobile en de bijbehorende smartphones ook met een nieuwe promotiecampagne.


Tags: , , , , ,