Microsoft/Nokia had een werkende smartwatch

Er zijn details opgedoken van een smartwatch die ontwikkeld is door Nokia, nog voordat het bedrijf overgenomen werd door Microsoft. De smartwatch had als codenaam Moonraker en was zo goed als klaar om uitgebracht te worden.

MoonrakerNokia had de Moonraker ontwikkeld met Windows Phone en het design van de Lumia in het achterhoofd. Diverse bronnen melden dat prototypes getoond waren aan potentiële klanten tijdens het Mobile World Congress in 2014 en de smartwatch was zo goed als klaar om uitgebracht te worden. Het plan was de Moonraker uit te brengen samen met de Lumia 930. Microsoft annuleerde het hele plan echter zo rond de tijd dat Nokia overgenomen werd en de smartwatch werd in de ijskast gelegd.

Diverse plaatjes zijn nu online gezet door Pei-Chi Hsieh, een werknemer van Microsoft Design. Het zou niet simpelweg concept art zijn maar het laat zien hoe de smartwatch van Nokia er daadwerkelijk uit zag. Opmerkelijk is wel dat de pagina van de werknemer inmiddels helemaal leeg is. De plaatjes zijn dus verwijderd al is niet duidelijk waarom.

Moonraker voorzien van diverse handige opties

Moonraker-watchNokia had Moonraker voorzien van de Metro-interface van Windows Phone. Er stonden apps op zoals Mail, Phone en Messaging. Ook was het mogelijk om via de smartwatch foto’s te maken met de smartphone, je kon er op Facebooken, muziek luisteren en de interface aanpassen naar je eigen smaak.

Moonraker-appsDat Moonraker nooit het levenslicht heeft gezien heeft waarschijnlijk twee oorzaken. Microsoft was al bezig met de Band, een fitness tracker en mogelijk zou de smartwatch van Nokia in het vaarwater zitten van Microsoft. Daarnaast was Windows Phone niet gemaakt voor apparaten als een smartwatch waardoor we denken dat de smartwatch van Nokia niet draaide op Windows Phone maar op een ander systeem. Microsoft werkte toen ook al aan Windows 10 en dat systeem kan mogelijk wél werken op een smartwatch. Mogelijk wilde ze geen product doorontwikkelen dat na relatief korte tijd al niet meer gebruikt gaat worden.

Of er nog een smartwatch van Microsoft gaat komen is niet bekend maar het bedrijf kan er bijna niet omheen. Alle concurrerende fabrikanten hebben er eentje en hoewel Microsoft wel een fitnessband heeft is dat toch niet hetzelfde.

Bron: The Verge


Tags: , , , , , ,