Release Windows 10 Mobile in september of oktober

Er is een slide uit een presentatie van Microsoft opgedoken waaruit blijkt dat we Windows 10 Mobile in september kunnen verwachten. Dat is iets later dan de reguliere versie van Windows 10.

Windows-10-logoDe reguliere versie van Windows 10 wordt in juli uitgebracht, maar er komen meer versies aan van het besturingssysteem zoals voor telefoons en de Xbox. In een slide is te zien dat Windows 10 Mobile uitgebracht gaat worden in september. De slide zit in een presentatie voor partners van Microsoft en er staat dat Windows Mobile SKU’s laat in het volgende kwartaal beschikbaar zijn, wat betekent dat er gedoeld wordt op later in september.

Een woordvoerder van Microsoft heeft echter gezegd dat we Windows 10 Mobile in oktober kunnen verwachten en misschien in september.

De informatie uit de presentatie is gericht op partners van Microsoft en niet op gebruikers. Gebruikers zullen de update dus mogelijk later pas ontvangen. In feite betekent het dat fabrikanten hun telefoons vanaf september/oktober uit kunnen rusten met de uiteindelijke versie van Windows 10 en dat de update voor gebruikers vanaf dan klaargestoomd kan worden. Het moet wel nog goedgekeurd worden door providers en dat kan vrij snel gaan of wat langer duren. Het is nu dus nog niet te zeggen wanneer de huidige gebruikers Windows 10 Mobile gaan ontvangen.

Nieuwe Lumia’s in het volgende kwartaal?

Rondom nieuwe high-end telefoons is het bij Microsoft al lange tijd akelig stil. De laatste high-end telefoon die uitgebracht is is de Lumia 930 en dat was nog onder de vlag van Nokia. Inmiddels zijn we 11 maanden verder en heeft Microsoft alleen goedkopere telefoons uitgebracht.

Er is nogal wat onduidelijkheid over de release van de nieuwe Lumia’s maar vrijwel alles wijst op een release ergens in het volgende kwartaal. Wij gokken op een aankondiging in juli tijdens een evenement van Microsoft en een release in augustus of september en de gedachtegang daar achter is simpel: Apple en Samsung brengen hun nieuwe telefoons uit in september/oktober en als je als underdog een beetje aandacht wilt trekken dan moet je je concurrentie voor zijn anders word je ondergesneeuwd.

Bron: Neowin


Tags: , , ,