Gerucht: Microsoft Lumia 940 XL krijgt irisscanner

Volgens @evleaks, de bekende ‘lekker’ op Twitter, krijgt de Microsoft Lumia 940 XL een irisscanner. Eerder waren er ook al geruchten over een irisscanner in de Lumia 940, maar die telefoon wordt niet genoemd.

Lumia-MicrosoftDe geruchten over een irisscanner in de Lumia 940 zijn niet nieuw. In maart van dit jaar berichtten we er al over, maar toen ging het over de normale Microsoft Lumia 940. @evleaks meldt nu dat de Microsoft Cityman, de codenaam voor de Lumia 940 XL, een irisscanner krijgt. Over de reguliere Lumia 940 zegt hij niks dus het kan zomaar zijn dat de irisscanner alleen bedoeld is voor de Lumia 940 XL, maar dat is puur speculatie.

De Lumia 940 en Lumia 940 XL wijken qua specificaties mogelijk niet veel van elkaar af. Het grootste verschil zou de schermgrootte zijn en mogelijk dus ook de irisscanner. Volgens geruchten krijgen beide telefoons een octa-core processor, 3GB werkgeheugen, een 20-megapixelcamera aan de achterkant en een 5-megapixelcamera aan de voorkant. De Lumia 940 zou een 5,2 inch-scherm hebben terwijl de Lumia 940 XL een 5,7 inch-scherm zou hebben.

De release van beide telefoons vindt mogelijk plaats in de zomer. Windows 10 komt in juli uit en in die maand vindt er ook een evenement plaats van Microsoft. Van 12 tot en met 16 juli vind de Microsoft Worldwide Partner Conference plaats en hoewel Microsoft daar doorgaans geen telefoons aankondigt zou het wel logisch zijn. Juli heeft qua smartphones vaak een rustige maand dus dan pakken ze zonder al te veel moeite alle aandacht.

Bron: @evleaks

 


Tags: , , , ,