Gerucht: Microsoft kondigt Lumia 940 aan in september

Rondom high-end smartphones van Microsoft is het al (veel te) lang akelig stil. De laatste high-end Lumia is de Lumia 930 en die stamt alweer uit april 2014. In september komt er een eind aan die stilte want dan wordt vermoedelijk de Microsoft Lumia 940 aangekondigd.

Het gerucht gaat al langer dat Microsoft in september tijdens een eigen evenement de opvolger van de Lumia 930 of Lumia 1020 aan zal kondigen. De geruchten waren altijd wat vaag maar nu zijn er wat meer details uitgelekt. Of die details ook kloppen moet echter nog blijken.

Lumia-MicrosoftDe Microsoft Lumia 940 zou een irisscanner krijgen zodat je ogen gebruikt kunnen worden om je telefoon te ontgrendelen. De irisscanner zou werken met infrarood zodat het ook in het donker werkt. Verder zou de Lumia 940 een dock-aansluiting krijgen zodat je hem kunt gebruiken als zeer compacte mini computer. Microsoft heeft tijdens het Windows 10-evenement al aangegeven dat Windows 10-smartphones de beschikking krijgen over een versie van Office die nagenoeg gelijk is aan die van de computer, dus in dat opzicht is een dock-aansluiting niet eens zo’n gek idee.

Microsoft werkt aan integratie biometrische systemen

Microsoft is bezig om biometrische systemen te integreren in Windows 10. Tijdens de Stanford Cybersecurity top heeft Microsoft bekendgemaakt dat Windows 10 de Fast Identification Online (FIDO) dienst gaat ondersteunen en FIDO maakt het mogelijk om producten uit te rusten met biometrische systemen. Een irisscanner is een biometrisch systeem en theoretisch kan Windows 10 daar dus mee overweg. Het zou dus zomaar kunnen dat Microsoft zelf wil laten zien wat je kunt doen met zo’n scanner en dan zou een release in een telefoon niet eens zo’n gek idee zijn.

Bron: Mywindows.nl

 


Tags: , , , ,