Gerucht: Lumia 940 met 5,2 inch-scherm deze zomer in de winkel

Bronnen hebben aan Nokia Power User wat details gelekt over een aantal aankomende telefoons van Microsoft. Zo zou de Microsoft Lumia 940 een 5,2 inch-scherm krijgen en deze zomer al in de winkel liggen. Ook wordt er mogelijk gewerkt aan de Lumia 740 en Lumia 840.

De focus bij Microsoft ligt momenteel voornamelijk bij de goedkopere telefoons. Zo kwamen de laatste tijd de Microsoft Lumia 435, Lumia 535, Lumia 640 en Lumia 640 XL uit. Momenteel zijn dat ook de enige telefoons van Microsoft maar er zitten ook betere modellen aan te komen.

Lumia 840 in de maak?

De bronnen van Nokia Power User (NPU) hebben wat details gelekt over aankomende smartphones van Microsoft. Zo zou er gewerkt worden aan een midrange smartphones met dual-sim ondersteuning, een 13 of 14 megapixel Pureview-Camera aan de achterkant, een 5-megapixelcamera aan de voorkant, een nieuwe processor en een design dat lijkt op dat van de Lumia 830. Voor nu wordt deze telefoon de Lumia 840 genoemd maar die naam is niet zeker. Het scherm van deze telefoon is ongeveer 5 inch groot. Een andere midrange smartphone zou een scherm hebben van 5,5 inch of 5,7 inch en zou een camera hebben die lijkt op die van de Lumia 840 maar dan zonder Pureview.

Lumia 940 en Lumia 940 XL

Interessanter is de Microsoft Lumia 940. Dit zou de eerste high-end smarpthone zijn die draait op Windows 10. Van de Lumia 940 zouden twee versies uit gaan komen, een normale versie en een XL-versie. De normale Lumia 940 heeft een 5,2 inch-scherm met een PureView-camera met 25 of 25 megapixels. De voorkant zou een camera hebben met 5 megapixels of meer. Ook is er het gerucht dat er ‘3D interactie’ zou zijn, een iris-scanner en ondersteuning voor een pen. Over de processor en de resolutie van het scherm is niks bekend. De Lumia 940 XL zou nagenoeg dezelfde specificaties hebben maar dan met een 5,7 inch-scherm.

Er werd altijd verwacht dat de release van Windows 10 in september plaats zou vinden maar we hoeven mogelijk niet zo lang te wachten. Later in kwartaal twee van dit jaar (rond juni) zouden de nieuwe Microsoft-smartphones al uit komen komen, inclusief Windows 10.

Bron: NPU


Tags: , , , , , , ,