Microsoft gaat Lumia-portfolio mogelijk versimpelen

Bij Microsoft gaan er 7800 banen verloren en de focus binnen de telefoondivisie gaat wijzigen volgens Microsoft CEO Satya Nadella. De uitspraken van Nadella wijzen erop dat het telefoonportfolio versimpeld gaat worden.

Lumia-MicrosoftVorig jaar verloren 12.500 oud-Nokia-medewerkers al hun baan en nu gaan er nog eens 7.800 banen verloren binnen de telefoontak. Volgens Microsoft CEO Satya Nadella zal de focus binnen de telefoondivisie ook wijzigen. “We gaan van een strategie een opzichzelfstaande telefoontak te laten groeien naar een strategie een uitgebreid Windows-ecosysteem met eigen apparaten te creëren. Op korte termijn betekent dat dat we een meer effectief en gefocust telefoonportfolio gaan beheren terwijl de mogelijkheid behouden om op lange termijn heruitvindingen te kunnen doen in mobiliteit“, aldus Nadella.

Nadella lijkt te zeggen dat ze met minder telefoons gaan komen die de focus hebben liggen op een bepaalde markt. Volgens ZDNet gaat Microsoft in de toekomst nog maar drie soorten telefoons uitbrengen: high-end smartphones, smartphones gericht op zakelijke klanten en budget smartphones. Tot nu toe heeft Microsoft alleen gefocust op goedkope smartphones, maar in dat segment is het momenteel een beetje een rommeltje. Qua specificaties is er veel overlap tussen de diverse modellen waardoor soms niet helemaal duidelijk is wel Lumia nou beter is.

Later dit jaar, wanneer Windows 10 Mobile officieel uit komt, wordt naar verwachting de Lumia 940 uitgebracht. Dit wordt de eerste high-end Lumia waar het logo van Microsoft op prijkt. Microsoft heeft echter nog niks losgelaten over deze telefoon. Mocht het bericht op ZDNet kloppen dan kan het zijn dat er naast de Lumia 940 ook een zakelijke Lumia en een goedkope Lumia aangekondigd gaan worden.

Bron: Microsoft & ZDNet


Tags: , , , , , ,