Microsoft rolt Lumia Denim-update breed uit

Microsoft is vandaag begonnen met de globale uitrol van Windows Phone 8.1 update 1 in combinatie met Lumia Denim. Onder andere de Nokia Lumia 520 en Lumia 620 kunnen de update al ontvangen.

Lumia-DenimDe Lumia Denim-update is exclusief voor de Lumia’s van Nokia en Microsoft en wordt samengevoegd met Windows Phone 8.1 update 1. De Denim-update is de eerste Lumia-update die onder de vlag van Microsoft uitgevoerd wordt.

In december was Microsoft al begonnen met een kleine uitrol van de update, maar nu wordt de update globaal uitgerold naar een groot aantal toestellen. Op het moment van schrijven kunnen gebruikers van de Lumia 520 (Vodafone en simlock-vrij), Lumia 620 (simlock-vrij), Lumia 630 (simlock-vrij), Lumia 930 (Vodafone en simlock-vrij) en de Lumia 1320 (simlock-vrij) de update al binnenhalen. Bekijk hier of de update voor jouw model al klaar staat.

De update bevat een aantal verbeteringen en nieuwe features. Zo is het nu mogelijk om verschillende apps te combineren in een folder op je startscherm, Internet Explorer is verbeterd en is sneller en er is ondersteuning voor VPN-verbindingen. De Lumia 1520, 930 en 830 krijgen daarnaast een verbeterde camera-app. Die nieuwe app bevat als nieuwe features onder andere Moment Capture en Rich Capture.

De komende weken zal de update op steeds meer toestellen beschikbaar komen en je krijgt een notificatie wanneer de update klaar is om geïnstalleerd te worden. Je kunt ook zelf checken of de update al beschikbaar is en hoe je dat doet wordt uitgelegd in de onderstaande video:


Tags: , , , , ,