Meeste Windows Phone-apps gedownload op toestellen met 512MB werkgeheugen

Zo’n 71 procent van de gedownloade apps uit de Windows Phone Store vinden hun weg naar een toestel met 512MB werkgeheugen. De Nokia Lumia 520 is verreweg het populairste toestel als het gaat om het downloaden van apps.

Windows-Phone-downloadsMicrosoft heeft cijfers vrijgegeven van app-downloads op Windows Phone in november. Zo’n 30 procent van alle gedownloade Windows Phone-apps komen terecht op de Lumia 520. Niet heel raar want dat toestel is een hele poos érg populair geweest en wordt nog altijd veel gebruikt. Interessant is echter dat er in november meer apps gedownload werden op de Lumia 520, dan op álle Windows Phone-toestellen met 1GB of meer werkgeheugen samen. Van de toestellen met 1GB werkgeheugen of meer is de Lumia 920 het populairst.

Van de toestellen met 512MB werkgeheugen zijn naast de Lumia 520 ook de Lumia 530 en Lumia 630 populair.

Veel apps voor Windows Phone zijn geschikt voor toestellen met 512MB, maar sommige apps zijn dat niet. Voor ontwikkelaars is de nu naar buiten gebrachte informatie belangrijk want zo kunnen ze beter afwegingen maken. Maak je een app met wat meer toeters en bellen maar bedien je een kleiner publiek of maak je een app met wat minder toeters en bellen en bedien je iedereen?

Welke apps zijn populair?

Windows-Phone-app-populairst

Games zijn qua apps het populairst, althans in november. 25 á 30 procent van de app-downloads bestaat uit games. Daarna volgen apps die zich richten op ‘gereedschap’ en productiviteit en die zijn goed voor z’n 20 á 25 procent van de downloads. Op de derde plaats staat ‘Music & Videos’ met ongeveer 10 procent.

Windows-Phone-apps-per-categorieAls er gekeken wordt naar het aantal apps per categorie is ‘Social’ de winnaar. Er zijn in die categorie meer apps beschikbaar dan bijvoorbeeld in de categorie ‘Photos’ en ‘Games’.

Windows Phone 8.1 op steeds meer toestellen

Windows-Phone-8.1-novemberWindows Phone 8.1 staat inmiddels op zo’n 65 procent van alle Windows Phone-toestellen. Windows Phone 8 staat op ongeveer 30 procent van de toestellen en Windows Phone 7.8 staat op de overige 5 procent.

Bron: Microsoft


Tags: , , , , ,