Meer dan 50 miljoen geactiveerde Lumias

In de afgelopen drie jaar zijn er volgens Microsoft zo’n 50 miljoen Lumias geactiveerd. Ook het aantal apps in de Windows Phone Store blijft gestaag doorgroeien.

Windows Phone logo kleinDe informatie komt van een evenement dat Microsoft hield in Duitsland. Tijdens dat evenement werden een aantal interessante feiten naar buiten gebracht. Zo zijn er wereldwijd in drie jaar tijd 50 miljoen Lumia-smartphones geactiveerd en in de Windows Phone Store staan inmiddels meer dan 320.000 apps en er zijn 560.000 Windows Phone-ontwikkelaars. Verder zouden Lumias in maar liefst 24 landen beter verkopen dan de iPhone.

De Lumia 520 (inmiddels opgevolgd door de Lumia 530 en 630) is de bestverkochte smartphone in zijn prijsklasse volgens Microsoft en gezien de populariteit van dat toestel staan we daar niet echt van de kijken.

Overigens zijn er meer Lumias verkocht dan geactiveerd. Eerder gaf Microsoft aan dat er 67 miljoen Lumia-toestellen verkocht waren in drie jaar tijd, maar daar zijn er dus maar 50 miljoen van geactiveerd. Waar die 17 miljoen toestellen zijn gebleven die niet geactiveerd zijn is niet bekend.

Bron: WMPU & Tweakers


Tags: , , , , ,