Microsoft onduidelijk over Windows 10-update op Lumia 530

Op de Duitse site van Microsoft waarop van alles staat over de aanstaande Windows 10-update voor smartphones, staat dat er minimaal 8GB vereist is. Hierdoor vallen onder andere de Microsoft Lumia 530 en HTC 8S buiten de boot.

lumia-530-front-thumbHet nieuws dat Microsoft zelf meldt dat Windows 10 Mobile minimaal 8GB nodig heeft is als een lopend vuurtje rondgegaan. Veel websites zien dit nieuws als bevestiging dat de Lumia 530 en HTC 8S de update nooit zullen krijgen, maar het ligt iets anders. Microsoft heeft namelijk nog niet bevestigd dat de eerder genoemde telefoons de update inderdaad niet zullen krijgen. Eerder was ook al aangegeven dat sommige telefoons mogelijk een afgeslankte versie van Windows 10 Mobile krijgen vanwege incompatibiliteit met de hardware.

Windows 10 Mobile heeft in totaal zo’n 5GB nodig waardoor je op een 8GB-smartphone nog zo’n 3GB overhoudt. Windows 10 in al zijn glorie zal dus inderdaad niet werken op een smartphone met slechts 4GB geheugen. De kans is echter aanwezig dat Microsoft Windows 10 voor de Lumia 530 en HTC 8S aanpast zodat het wel gewoon werkt.

De preview van Windows 10 Mobile werkt overigens wel gewoon op de Lumia 530 dus de telefoon kan het gewoon aan. De preview mist echter nog features en misschien wel het grootste verschil: de preview wordt via de PC geïnstalleerd terwijl de echte update via de telefoon zelf gaat. Een update moet gedownload worden en geïnstalleerd en dat neemt ook ruimte in. Wanneer je het via de PC doet is die extra ruimte niet nodig.

Momenteel weten we dus nog niet veel dus het is even wachten op een officiële verklaring van Microsoft omtrent enkele smartphones.


Tags: , , , , ,