Microsoft maakt Lumia’s bekend die als eerste Windows 10 ontvangen

Microsoft heeft bekendgemaakt welke Lumia’s de update naar Windows 10 als eerste zullen ontvangen. De lijst beslaat niet alle Lumia’s waardoor gespeculeerd werd dat ze niet allemaal een update zouden krijgen.

Windows-Phone-schermen

Deze maand is Windows 10 uit gekomen en in september zal Windows 10 Mobile naar alle verwachting uit gaan komen. Op de hoofdpagina van Windows 10 Mobile staat nu een lijstje met Lumia’s die de update als eerste zullen ontvangen.

– Lumia 430
Lumia 435
Lumia 532
Lumia 535
– Lumia 540
Lumia 640
Lumia 640 XL
Lumia 735
Lumia 830
Lumia 930

Er missen nogal wat telefoons in dat lijstje waardoor er op veel websites in eerste instantie druk gespeculeerd werd. Is dat de volledige lijst van Lumia’s die Windows 10 gaan krijgen? Volgt de rest later? Microsoft heeft echter al vrij snel laten weten dat andere Lumia’s later zullen volgen.

Microsoft past een zelfde soort strategie toe bij Windows 10-updates. In feite kan iedereen met Windows 7 en Windows 8 updaten, maar afhankelijk van de hardware in je laptop of computer krijg je de update eerder of later dan anderen. Bij Windows Phone 8-updates kregen overigens ook niet alle telefoons tegelijk de update.

Officieel is er nog geen releasedatum bekendgemaakt maar hoogstwaarschijnlijk zal het updaten ergens in september starten. Ook worden dan de Lumia 950 en Lumia 950 XL aangekondigd volgens diverse geruchten.


Tags: , , , , ,