Geannuleerde Lumia’s gebruikt als testtoestellen voor Windows 10

Deze week dook er een drietal Lumia’s op in geruchten. Het zou gaan om de Microsoft Lumia 550, Lumia 750 en de Lumia 850. Niet veel later werd bekend dat deze toestellen geannuleerd zouden zijn maar wel gebruikt worden om Windows 10 te testen.

Microsoft-achterkantBij Microsoft zouden er drie Lumia’s in de maak zijn geweest: de Lumia 550, Lumia 750 en de Lumia 850. Deze toestellen zijn volgens anonieme bronnen inmiddels geannuleerd maar zouden wel gebruikt worden om intern Windows 10 te testen. Gezien de specificaties kan het overigens bijna niet anders dan dat deze toestellen in ieder geval deels alsnog op de markt komen.

Mogelijk heeft de Lumia 550 specificaties die minimaal nodig zijn om Windows 10 volledig te laten functioneren. Eerder maakte Microsoft al bekend dat de oudere budget-Lumia’s mogelijk niet alle functies van Windows 10 zullen ondersteunen omdat de hardware dat niet zou ondersteunen. De Lumia 550 heeft een Snapdragon 210-chipset (gericht op goedkope smartphones), 1GB werkgeheugen, 8GB opslag (uitbreidbaar), een 5 inch-scherm met een resolutie van 540×960 pixels en een 5-megapixelcamera.

Dan zijn er ook nog de Lumia 850 en Lumia 750 die erg veel op elkaar lijken. Beide een Snapdragon 410-chipset, 1GB werkgeheugen en een 5 inch-scherm met een resolutie van 720×1280 pixels. De Lumia 850 zou 16GB opslag krijgen en de Lumia 750 8GB. Daarnaast zou de Lumia 850 een 10-megapixelcamera hebben terwijl de Lumia 750 een 8-megapixelcamera zou hebben.

Mogelijk zijn de telefoons geschrapt omdat Microsoft de telefoondivisie aan het herstructureren is. Eerder maakte Microsoft al bekend per jaar met zes smartphones te willen komen in de volgende categorieën: budget, high-end en zakelijk. De Lumia 550 zal linksom of rechtsom waarschijnlijk wel uit gaan komen, misschien met iets andere specificaties. De Lumia 750 en 850 vallen buiten het plan van Microsoft. Het kan echter wel zijn dat die twee Lumia’s deels terug komen in de zakelijk Lumia van Microsoft, maar daar is nog niks over bekend. De enige telefoons waar nu enigszins wat zekerheid over is zijn de Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL.


Tags: , , , , ,